5 Beste 50 inch Televisies van 2023

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
De beste 50 inch TV's bieden de perfecte combinatie tussen prachtige schermkwaliteit en formaat.
De allerbeste 50 inch tvkoop is..
Beste 50 inch tv: Philips The One 50PUS8807

Philips The One 50PUS8807 is de beste 50 inch televisie die u op dit moment kunt kiezen. Zijn beeldkwaliteit is uitstekend vanwege zijn 4K-resolutie, 100 hertz verversingssnelheid en 10 bit paneel dat tot 1 miljard kleuren kan tonen. Zijn ingebouwde Ambilight zorgt ervoor dat de wand achter uw televisie wordt opgelicht in dezelfde kleuren als het beeld zelf, wat een prachtig effect creëert.

Als het gaat om het kopen van een televisie, dan wordt de grootte vaak bepaald door de beschikbare ruimte. Zo is een 32 inch televisie geschikt voor bijvoorbeeld een slaapkamer en een 65 inch tv voor een grote huiskamer. 50 inch is een middelmaat die wordt aangeraden voor een gemiddelde huiskamer.

50 inch televisies komen er in allerlei soorten met vele verschillende opties en eigenschappen. Zo zijn er bijvoorbeeld 50 inch QLED televisies die prachtige kleuren tonen, maar ook modellen met een verversingssnelheid van 100 Hz welke een vloeiendere beeldervaring bieden.

Het kiezen van de beste 50 inch televisie is zoals u ziet geen gemakkelijk taak met al deze ingewikkelde termen. Wij nemen u het werk uit handen, en zetten de beste 50 inch tv’s voor u op een rij.

Vergelijk de 5 best geteste 50 inch televisies

# 50 inch tv Scherpte Smart platform HDMI ingangen
1
Philips The One 50PUS8807 Beste 50 inch TV van 2023
4K (UHD) Android 4 Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (4)
2
LG 50UQ80006LB Beste budget 50 inch TV
4K (UHD) WebOS 4 Bekijk prijs bekijk prijs
3
Samsung The Frame 50LS03B Beste 50 inch TV van Samsung
4K (UHD) Tizen 4 Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)
4
Samsung QLED 50Q64B 50 inch TV met prachtig beeld
4K (UHD) Tizen 3 Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (2)
5
Samsung Crystal UHD 50BU8000 Beste koop 55 inch televisie
4K (UHD) Tizen 3 Bekijk prijs bekijk prijs

Beste 50 inch televisies van 2023

1. Philips The One 50PUS8807

Beste 50 inch TV van 2023
Philips The One 50PUS8807 Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (4)
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
Android
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
100 Hz
Kijkafstand:
2 - 3,5 meter
Input lag:
11 ms
Schermtype:
LED-LCD

Ook tussen de beste 50 inch TV’s komt er weer een Philips The One tevoorschijn, namelijk de 50PUS8807 variant met Ambilight. Ambilight is een leuke toevoeging aan deze televisie, welke de wand achter de televisie verlicht in de kleuren van het beeld zelf. Hierdoor wordt een ontspannen kijkervaring geboden.

De 4K-beeldscherpte en 100 Hz beeldverversing zorgen voor een vloeiende kijkervaring. Hiernaast beschikt deze televisie over een 10 bit paneel dat tot 1 miljard kleuren kan weergeven, waardoor het beeld nog kleurrijker is. Hij biedt daarnaast ook HDR ondersteuning waardoor u nog sterkere contrasten zult ervaren.

Het smart platform waar de Philips The One 50PUS8807 op draait is Android TV. Het grote voordeel aan televisies die op Android draaien is de ingebouwde Chromecast, waardoor u deze zelf niet meer hoeft te kopen en er ook nog is geen HDMI-poort aan kwijt bent. Google Assistant maakt het daarnaast ook mogelijk om de televisie aan te sturen middels spraakopdrachten. Enkele apps die beschikbaar zijn op Android TV zijn Netflix, Google Play en Videoland.

De kijkafstand die voor deze televisie wordt aangeraden is 2 tot 3,5 meter. Dit maakt het een perfecte televisie voor in de gemiddelde huiskamer, waar de bank of stoel vaak binnen deze afstand te vinden is.

Naast dat deze televisie uitermate geschikt is voor het kijken van televisie zenders, films, en series, fungeert hij ook als gaming televisie. Met een input lag van 11 ms duurt het dus maar 11 milliseconden tot u input van een controller of draadloos toetsenbord op het scherm ziet. Ideaal als u een belangrijk potje van uw favoriete game speelt en u geen tijd kunt verliezen.

Mocht u graag veel andere apparaten aan willen sluiten op deze 50 inch TV, dan zit u met 4 HDMI-ingangen wel goed. Denk hierbij aan het aansluiten van een laptop, soundbar, Android TV Box, etc. U heeft daarnaast al een ingebouwde Chromecast, waardoor u daar geen enkel poort aan kwijt bent. U kunt er qua aansluitingen dus echt alle kanten mee op.

Naast Ambilight heeft hij nog meer speciale eigenschappen. Hij heeft een slaaptimer, waarbij u een tijd in kunt stellen dat de televisie automatisch stand-by gaat wanneer er x aantal minuten niets wordt gedaan. Hierdoor bespaart u een hoop energiekosten als u hem per ongeluk vergeet uit te zetten. Daarnaast heeft hij ook nog een lichtsensor, welke er voor zorgt dat de helderheid van de televisie automatisch wordt aangepast aan het omgevingslicht.

Redenen om te kopen

 • Geweldige beeldkwaliteit
 • Uitmuntend geluid
 • Android TV smart platform
 • Ambilight verlichting
 • Biedt HDR ondersteuning

Redenen om niet te kopen

 • Geen draaibare voet

Bekijk de Philips The One 50PUS8807 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Philips The One 50PUS8807 bij Coolblue Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Philips The One 50PUS8807 bij Blokker €609,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Philips The One 50PUS8807 bij Art & Craft €609,00 Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Philips The One 50PUS8807 bij HelloTV €672,00 Levering binnen 1 á 2 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Philips The One 50PUS8807 bij Bol €759,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. LG 50UQ80006LB

Beste budget 50 inch TV
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
WebOS
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
50 Hz
Kijkafstand:
2 - 3,5 meter
Input lag:
11 ms
Schermtype:
LED-LCD

De LG 50UQ80006LB behoort tussen de beste 50 inch televisies vanwege zijn prachtige beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en design. Hij heeft daarnaast vele extra speciale eigenschappen waardoor de gemiddelde TV-liefhebber al snel verliefd wordt op deze televisie.

Hij bevat een 4K-beeldscherpte waardoor u alle details van uw favoriete film of serie kunt zien. Van grassprietjes tot zandkorrels (of zelfs alle details van uw favoriete acteur), alles is duidelijk te zien. In combinatie met zijn ondersteuning voor HDR heeft u ook contrast- en kleurrijkere beelden. Een nadeel is wel zijn 8 bit paneel, waardoor u in totaal maar 17 miljoen kleuren hebt ten opzichte van de 1 miljard bij een 10 bit paneel. (Tip: deze televisie is er ook in een 10 bit variant)

voorbeeld van de lg magic remote

Net als andere LG televisies draait ook deze op het WebOS smart platform. Het smart menu van LG heeft als menu een rij gekleurde kaarten onderin het scherm. Elke kaart staat voor een bepaalde app, waarbij u de volgorde zelf makkelijk aan kunt passen. Met de meegeleverde Magic Remote kunt u dit menu aansturen. Enkele apps die worden ondersteunt door WebOS zijn Spotify, Apple TV en Disney+.

Met 4 HDMI-ingangen kunt u al uw apparaten aansluiten op deze televisie. Naast deze aansluitingen heeft hij ook een digitale optische aansluiting, USB-aansluiting en netwerkaansluiting. Kortom - u kunt alle kanten op met deze TV.

Naast dat u hem kunt besturen met de Magic Remote is het ook mogelijk om hem aan te sturen via de mobiele app. Deze is te downloaden op alle Android en Apple apparaten, waarmee u vervolgens bijvoorbeeld de zenders of het volume aan kunt sturen. Daarnaast heeft de LG Magic Remote ook nog een optie voor spraakbesturing - handig voor als het donker is!

Redenen om te kopen

 • 4K UHD resolutie
 • HDR ondersteuning
 • WebOS smart platform
 • Goede prijs

Redenen om niet te kopen

 • 50 Hz verversingssnelheid
 • Wat kleinere kijkhoek

Bekijk de LG 50UQ80006LB bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de LG 50UQ80006LB bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de LG 50UQ80006LB bij HelloTV €599,00 Levering binnen 1 á 2 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

3. Samsung The Frame 50LS03B

Beste 50 inch TV van Samsung
Samsung The Frame 50LS03B Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
Tizen
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
50 Hz
Kijkafstand:
2 - 3,5 meter
Input lag:
8 ms
Schermtype:
LED-LCD

Samsung heeft met The Frame al vaak tussen onze beste televisies van bijna iedere maat gestaan, en dat is niet gek aangezien het gewoon een top televisie is. Hij is bekend van zijn design, waardoor u hem in stand-by modus als een kunstwerk er uit kunt laten zien. U kunt namelijk zelf een afbeelding kiezen die wordt getoond, waardoor het in combinatie met zijn dunne matte scherm net een schilderij kan lijken.

Een groot voordeel aan de 50 inch variant van The Frame, is zijn One Connect Box. Dit is een klein kastje die u met één dun draad aan kunt sluiten aan de televisie. Vervolgens kunt u al uw andere kabels aansluiten op dit kastje, zodat er geen draden naar de televisie hoeven te lopen. Hierdoor hoeft u ook geen kabels weg te werken als u de One Connect Box bijvoorbeeld in uw televisiemeubel plaatst.

Zijn 4K-beeldscherpte zorgt voor prachtige beelden. Hij is voorzien van een 10 bit paneel, waardoor hij tot 1 miljard kleuren kan tonen. Hierdoor lijken uw favoriete scènes uit een film of serie nog echter. Helaas heeft hij alleen een 50 Hz verversingssnelheid, maar daar is helaas weinig aan te doen aangezien er niet heel veel 50 inch televisies zijn die op moment van schrijven 100 Hz aanbieden.

een kunstwerk met the frame Voorbeeld van een kunstwerk met deze 50 inch TV.

Het smart platform waar deze televisie op draait is Tizen. Tizen biedt een groot aantal apps aan, waaronder YouTube, Spotify en Plex. Het menu van Tizen wordt onderin het scherm getoond, waardoor de rest van het scherm gewoon zichtbaar blijft. Ideaal voor wanneer u net even diep in een film zit.

Samsung The Frame 50LS03B wordt vaak gekozen door gamers die er hun PlayStation of Xbox op willen aansluiten. Hij heeft namelijk een input lag van maar 8 ms, waardoor de 50 inch variant van The Frame een echte game tv is. Natuurlijk heeft u wel met de wat lagere beeldverversing te maken, maar hij is daarentegen ook een stuk goedkoper dan een TV met 100 Hz. Zo heeft alles zijn voor- en nadelen. Naast dat hij veel voor gaming kan worden gebruikt is hij vanwege zijn kwalitatieve beeldkwaliteit ook geschikt voor het kijken van sport.

Met 4 HDMI-poorten kunt uw al uw apparaten op deze televisie aansluiten. Denk hierbij aan een soundbar, mini beamer of zelfs een laptop als u een streaming software wilt gebruiken die Tizen niet ondersteunt.

Naast de eerder besproken Art Mode, biedt deze televisie van Samsung ook Ambient Mode aan. Samsung Ambient Mode is een feature waarmee u uw televisie naadloos op kunt laten gaan in uw interieur. U kunt hiervoor de SmartThings app downloaden om vervolgens een foto van uw televisie inclusief de achtergrond te maken. De SmartThings app kan vervolgens hetzelfde patroon op de televisie tonen als dat op de muur te zien is, wat een leuk effect creëert.

Redenen om te kopen

 • Randapparatuur aansluiten via One Connect Box
 • 10 bit QLED scherm
 • Fungeert ook als schilderij

Redenen om niet te kopen

 • 50 Hz verversingssnelheid
 • Geluid had iets beter gemogen

Bekijk de Samsung The Frame 50LS03B bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Samsung The Frame 50LS03B bij HelloTV €899,00 Levering binnen 1 á 2 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung The Frame 50LS03B bij Blokker €986,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung The Frame 50LS03B bij Coolblue €1299,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung The Frame 50LS03B bij MediaMarkt €1299,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung The Frame 50LS03B bij EP €1299,00 Binnen 2 á 3 dagen bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk

4. Samsung QLED 50Q64B

50 inch TV met prachtig beeld
Samsung QLED 50Q64B Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (2)
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
Tizen
HDMI ingangen:
3
Verversingssnelheid:
50 Hz
Kijkafstand:
2 - 3,5 meter
Input lag:
8 ms
Schermtype:
LED-LCD

De Samsung QLED 50Q64B heeft een QLED paneel en 4k resolutie waardoor u geniet van een helder beeld en prachtige kleurtinten. Hij bevat een 10 bit paneel en HDR ondersteuning waardoor u kleurrijke beelden en hoge contrasten ziet. U kunt met deze 50 inch TV zó veel detail zien, dat u zelfs grassprietjes zou kunnen zien tijdens een natuurfilm.

Deze TV bevat het dunne Air Slim Design, waardoor hij naadloos opgaat in uw interieur. Ook is het vanwege deze dikte mogelijk om hem strak tegen de muur te plaatsen als u hem op wilt hangen. Zijn afstandsbediening, de Solarcell One Remote, is een speciale nieuwe afstandsbediening die zichzelf oplaadt door zon- en kunstlicht. Batterijen zijn met deze televisie verleden tijd!

De afstandsbediening kan ook worden bediend met spraakcommando's. Naast de afstandsbediening heeft deze TV ook een mobiele app waarmee hij kan worden bestuurd, welke werkt op beide Android en iOS apparaten.

Het smart platform op deze televisie is Tizen, welke in vele Samsung TV’s te vinden is. Tizen biedt een compact menu aan de onderkant van het scherm, waardoor het programma dat u kijkt zichtbaar blijft. Met de One Remote kunt u hier gemakkelijk doorheen navigeren om de opties en apps te bekijken. Enkele apps die Tizen aanbiedt zijn Plex, YouTube (& YouTube Kids), & Apple TV.

Over het algemeen wordt een kijkafstand van 2 - 3,5 meter aangeraden voor deze televisie. Het is handig om de afstand op te meten tussen uw zitplaats en waar de televisie komt, zodat u weet of een 50 inch TV wel geschikt is. Mocht het afwijken van de 2 tot 3,5 meter, kunt u altijd nog uitwijken naar een 55 inch TV of 43 inch TV.

Met een input lag van 8 ms is deze televisie uitermate geschikt voor de gamers onder ons. Deze korte vertraging van input is bijna niet met het blote oog te zien, waardoor het lijkt of er helemaal geen vertraging plaatsvindt. Daarnaast heeft de televisie ook een 50 Hz beeldverversing waardoor u kunt gamen met 50 FPS. Dit is niet héél geweldig, maar voor de gemiddelde gamer prima.

Over de geluidskwaliteit van deze televisie zijn we erg tevreden. Hij bevat 2 speakers die een goed geluid produceren. Mocht u een soundbar hebben met Q-Symphony ondersteuning, dan kunt u deze aansluiten op de Samsung QLED 50Q64B om een surround sound effect te creëren in uw kamer.

Redenen om te kopen

 • QLED paneel
 • Scherpe beelden door 4K resolutie
 • Dunne Air Slim Design
 • Afstandsbediening met zonnepaneel

Redenen om niet te kopen

 • 50 Hz beeldverversing
 • 3 HDMI-poorten

Bekijk de Samsung QLED 50Q64B bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Samsung QLED 50Q64B bij MediaMarkt €697,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung QLED 50Q64B bij Blokker €713,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

5. Samsung Crystal UHD 50BU8000

Beste koop 55 inch televisie
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
Tizen
HDMI ingangen:
3
Verversingssnelheid:
50 Hz
Kijkafstand:
2 - 3,5 meter
Input lag:
8 ms
Schermtype:
LED-LCD

De derde Samsung televisie in deze lijst met beste 50 inch TV’s is de Samsung Crystal UHD 50BU8000. Deze topklasse 4K televisie heeft een Crystal 4K beeldprocessor waarmee u naar rijke en heldere beelden kunt kijken. Met zijn 8 bit paneel kunt u tot 17 miljoen kleuren zien waardoor uw film of serie net een stukje echter lijkt.

Hij heeft een 50 Hz beeldverversing wat betekent dat er 50 keer per seconde een nieuw beeld kan worden getoond. Dit is minder geweldig dan een TV met 100 Hz, maar dit is niet vaak te vinden in een 50 inch televisie. Dit redelijke vloeiende beeld maakt deze televisie in combinatie met een 8 ms input lag ook geschikt voor het spelen van games. Op één van de 3 HDMI-poorten kunt u uw favoriete console zoals een PlayStation 5 of Xbox Series X aansluiten en direct beginnen.

Ook deze televisie draait op Tizen. Enkele apps die beschikbaar zijn op deze TV zijn Netflix, Videoland en Disney+. Met de meegeleverde Magic Remote afstandsbediening kunt u makkelijk schakelen tussen alle opties die dit smart platform te bieden heeft. Naast de afstandsbediening is hij ook te besturen via de app die te downloaden is op uw smartphone of tablet.

Redenen om te kopen

 • Crystal 4K beeldprocessor
 • Ingebouwde Ambient Mode functie
 • Zelf oplaadbare afstandsbediening

Redenen om niet te kopen

 • 50 Hz beeldverversing
 • Geen spraakbesturing
 • Standaard geluidskwaliteit

Bekijk de Samsung Crystal UHD 50BU8000 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Samsung Crystal UHD 50BU8000 bij Blokker €482,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

50 inch tv aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe 50 inch tv? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met 50 inch tv aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Samsung QE50QN90B - 50 inch - 4K Neo QLED - 2022 -
Samsung QE50QN90B - 50 inch - 4K Neo QLED - 2022 -
€2437.21 €1099.00
Bekijk bij Bol
Sony XR50X90SPAEP - 50 inch - 4K LED - 2022
Sony XR50X90SPAEP - 50 inch - 4K LED - 2022
€1349.00 €1099.00
Bekijk bij Bol
Sony Bravia 50X85K - 4K (2022)
Sony Bravia 50X85K - 4K (2022)
€1131.00 €949.00
Bekijk bij Bol
Samsung The Frame QE50LS03B - 50 inch - 4K QLED -
Samsung The Frame QE50LS03B - 50 inch - 4K QLED -
€1099.00 €949.00
Bekijk bij Bol

Waar u op moet letten om de beste 50 inch tv te vinden

Het kiezen van de beste 50 inch televisie is zeker niet gemakkelijk. Zo zijn er vele specificaties en functies waar u op moet letten. Gelukkig heeft u geen technische kennis nodig, want wij zullen alle belangrijke kenmerken hieronder uitleggen. Na het lezen van de koopgids heeft u zelf meer kennis en kunt u zelf ook een goede 50 inch tv kiezen.

Smart tv platform

Het smart tv platform is één van de belangrijkste factoren die u in overweging moet nemen bij het kiezen van een 50 inch televisie. Dit platform bepaalt namelijk de mogelijkheden die op de tv hebt als het gaan om apps die te gebruiken zijn.

android tv smart platform

Tizen

Tizen is het meest voorkomende smart tv platform van dit moment. Wanneer uw televisie draait op dit platform, heeft u aan de onderkant van het scherm een compact menu. Hier kunt u de instellingen wijzigen, maar ook kiezen uit vele apps zoals Netflix, YouTube en Videoland.

Android

Een ander veel voorkomend smart tv platform is Android. Het grootste voordeel hiervan is dat de televisies een ingebouwde Chromecast hebben, waarmee u met één druk op de knop content kunt streamen vanaf iedere mobiele telefoon, tablet of laptop.

WebOS

Veel televisies van LG draaien op WebOS. Het smart menu van deze televisies is een rij gekleurde kaarten aan de onderkant van het scherm, welke ieder een app of functie vertegenwoordigen. Veel LG televisies worden geleverd met de Magic Remote, waardoor u gemakkelijk met uw afstandsbediening kunt wijzen naar de app of instelling die u wilt selecteren.

Verversingssnelheid

Wilt u een vloeiende kijkervaring? Kies van voor een televisie met een verversingssnelheid van 100 Hz. Dit betekent dat er 100 keer per seconde een nieuw beeld wordt getoond, wat twee keer zo veel is als een televisie met een verversingssnelheid van 50 Hz. Mocht u er wat extra budget voor hebben, dan raden wij zeker aan om te kiezen voor 100 Hz in plaats van 50 Hz.

Wist u dat..

50 inch behoort tot de meest gekozen formaten televisies van dit moment.

Beeldscherpte

Bij 50 inch televisies zijn eigenlijk alleen tv’s te vinden met een 4K beeldscherpte. Dit is op moment van schrijven één van de beste beeldscherptes die er te vinden is. Er bestaan ook wat modellen met een Full HD scherm, maar dat is niet aan te raden. Het is verstandiger om er iets meer geld voor neer te leggen, want het verschil tussen 4K en Full HD is immens.

Aantal HDMI-ingangen

Als u kiest voor een televisie met maar 1 HDMI-ingang, dan zult u kabels moeten wisselen als u van invoer wilt wisselen wat makkelijk te voorkomen is. Kies voor een 50 inch televisie met meer HDMI-ingangen, er zijn namelijk veel modellen die tussen de 2 en 4 HDMI-poorten bevatten. Hierdoor bespaart u een hoop ellende doordat u niet iedere keer achter de tv hoeft te kruipen om kabels te wisselen.

hdmi ingang van tv

Input lag

Mocht u van plan zijn om te gamen op uw televisie, dan is de input lag enorm belangrijk. De input lag staat voor de vertraging tussen uw invoer en het verschijnen op het scherm. Wanneer u bijvoorbeeld een toets op uw toetsenbord indrukt, zal het x aantal milliseconden duren voor het op het scherm verschijnt, waarbij x de input lag is. Voor gamers raden wij aan om te kiezen voor een 50 inch televisie met een input lag van maximaal 15 ms.

AirPlay

Mocht uw televisie AirPlay ondersteuning bieden, dan kunt u content streamen vanaf uw mobiele telefoon of tablet. Zo kunt u bijvoorbeeld Netflix openen op uw smartphone, en met 1 druk op de knop beide het beeld en geluid overschakelen naar uw tv. Let er wel op dat dit alleen werkt op de iPhone en iPad.

Veelgestelde vragen over een 50 inch tv

Wilt u nog wat meer informatie opdoen over 50 inch televisies voordat u er één koopt? Check hieronder dan nog een aantal vragen die wij vaak tegen kwamen op het gebied van 50 inch tv’s.

Hoeveel centimeter is een 50 inch tv?

Een televisie van 50 inch heeft een schermdiagonaal van 127 centimeter. Dat is 18 cm groter dan een 43 inch televisie en 12,7 cm kleiner dan een 55 inch TV.

Wat is de geschikte kijkafstand van een 50 inch TV?

De aangeraden kijkafstand voor een 50 inch televisie is minimaal 2 meter en maximaal 3.5 meter. U kunt natuurlijk ook dichter bij zitten, maar dat raden we niet aan voor de veiligheid van uw ogen. Van verder van 3.5 meter zal het daarentegen wat lastiger zijn om alles goed gedetailleerd te kunnen zien.

Is een 50 inch televisie het juiste formaat?

50 inch is een prachtige middelmaat voor een televisie. We raden wel aan om de plek waar u van plan bent om hem te plaatsen goed op te meten, want televisies vallen vaak groter uit dan in eerste instantie wordt geschat.

Is een 50 inch tv geschikt voor gamers?

Voor gamers kan 50 inch aan de grote kant zijn, waardoor er vaak eerder wordt gekozen voor een speciale gaming monitor. Mocht u het fijn vinden om te gamen met minimaal 2 meter afstand van de tv, dan kunt u een 50 inch tv wel overwegen. Let er goed op dat de televisie die u kiest een lage input lag heeft. Dit is namelijk de vertraging tussen uw invoer en het verschijnen op de tv.

Hoe beoordelen jullie de beste 50 inch tv?

Om de best geteste 50 inch tv te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken zoals de scherpte, smart platform, hdmi ingangen, verversingssnelheid, kijkafstand, input lag, en schermtype. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer