6 Beste 43-Inch Televisies van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer

Als u een goede TV zoekt, dan is 43 inch een geweldig formaat. U betaalt namelijk maar een beetje meer vergeleken met 32 of 38 inch modellen, terwijl het beeldformaat stukken groter is. Wij hebben tientallen uren onderzoek gedaan om u te kunnen voorzien van de beste 43 inch televisies. Daarnaast kunt u onder het onderzoek ook een uitgebreide koopgids vinden als u zelf op zoek wilt naar een TV.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
LG 43UN74006LB - de beste 43 inch tv
Diagonaal van 109 cm, quad core processor en hDR. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Philips 43PFS5525
50 Hz refresh rate, inclusief afstandsbediening en energiebesparende functie. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Samsung QE43Q60T
Smart TV platform met veel apps, ethernet kabel aansluiting en meerdere HDMI & USB-ingangen. Bekijk prijs arrow right
#4
RCA RS43F2
Ingebouwde Chromecast, aansturen met spraak en verbinden met Wifi. Bekijk prijs arrow right
#5
CHiQ U43H7A
Prachtig geluid, randloos design en scherpe beeldkwaliteit. Bekijk prijs arrow right
#6
Sony KD-43XF7004
Apps zoals Netflix & YouTube, goede beeldkwaliteit en makkelijk te verbinden met internet. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere 43 inch tv onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 15 Producten Bekeken
clock 28 Uur Aan Onderzoek
review 151 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste 43 inch tv

1. LG 43UN74006LB

LG 43UN74006LB
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u op zoek bent naar de allerbeste 43 inch televisie dan zit u goed met dit prachtige product van LG.

Het beeldscherm, met een diagonaal van 109 centimeter, biedt een resolutie van 4k UHD - één van de beste resoluties op moment van schrijven. Met deze prachtige beeldkwaliteit kunt u in geweldige kwaliteit genieten van uw favoriete films en series. Hij bevat daarnaast een refresh rate van 50 Hertz, waardoor het beeld redelijk vloeiend verloopt. (Met 50 beelden per seconde)

Één doeleind waarvoor deze televisie zeker geschikt is, is voor de gamer. Hij is de eerste televisie op de markt die NVIDIA G-SYNC technologie ondersteunt.

Daarnaast bevat hij een erg brede kijkhoek, waardoor u niet recht voor de televisie hoeft te zitten om te kunnen genieten van zijn beeldkwaliteit. Het schuin bekijken van het scherm biedt alsnog een geweldige ervaring.

Het smart platform dat op deze TV is ingebouwd is webOS. Hiermee kunt u gemakkelijk bij YouTube, Netflix, en andere streamingdiensten die u graag gebruikt.

Qua aansluitingen bevat hij:

  • 3 HDMI-poorten.
  • 2 USB-poorten.
  • mogelijkheid om aan te sluiten op uw netwerk.
  • koptelefoon

Ook is het mogelijk om deze televisie ook te gebruiken met beide Bluetooth en Wifi - een erg uitgebreid product dus.

Bekijk de LG 43UN74006LB bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze prachtige 43 inch TV van LG bevat alles wat u nodig hebt. Haarscherpe beeldkwaliteit, beide Wifi & Bluetooth, en vele aansluitingen waardoor u er alles mee kunt doen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Philips 43PFS5525

Philips 43PFS5525
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

In tegenstelling tot de televisie op de eerste plek is deze Philips niet 4k maar full HD. Wel is hij goedkoper, wat een voordeel is als u een wat kleiner budget heeft. (4k is meestal stukken duurder dan soortgelijke modellen met een full Hd-scherm.)

Naast dat de resolutie niet van de allerhoogste kwaliteit is, biedt de televisie alsnog prachtige beeldkwaliteit met ene helder contrast. Hierdoor kunt u alsnog genieten van beide heldere en donkere beelden, en dat voor een lage prijs.

Verder bevat hij nog twee HDMI-aansluitingen, één USB-poort en één digitale video aansluiting. Extra functies die hij bevat zijn een sleep timer, lichtsensor en een functie waardoor hij energie kan besparen.

Hij mist echter geavanceerde opties zoals Wifi en Bluetooth, waardoor hij geen vijf sterren heeft gekregen.

Bekijk de Philips 43PFS5525 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Niet het allerscherpste beeld, maar toch een goede keuze als het gaat om de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Samsung QE43Q60T

Samsung QE43Q60T
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het haarscherpe 4k-beeld van deze 43 inch QLED TV is prima geschikt voor ieder doeleind, zoals het spelen van games in geweldige kwaliteit maar ook het kijken van films met de beeldkwaliteit waardoor u net denkt alsof u in de bioscoop zit. De refresh rate is 60 Hertz, wat voor beide doeleinden ook prima is.

Door middel van de Wifi en Bluetooth mogelijkheden van deze televisie zijn er veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Ook bevat hij veel aansluitingen zoals 3x HDMI, 2x USB en 1x optical audio out.

Hij draait op het Smart TV platform genaamd Tizen. Hiermee kunt u gemakkelijk vele apps gebruiken op de televisie, zoals YouTube, Videoland, Netflix, en vele anderen.

Het enige minpunt dat wij voor de Samsung QE43Q60T hebben kunnen vinden is dat hij geen ingebouwde dvd-speler heeft, maar dat is geen groot probleem als we dat neerleggen naast wat hij wél kan!

Bekijk de Samsung QE43Q60T bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een prachtige 43 inch televisie. U betaalt er wel wat voor, maar dan heeft u ook één van de beste keuzes die u op het moment kunt maken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. RCA RS43F2

RCA RS43F2
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze Android TV heeft een ingebouwde Chromecast waardoor u die niet meer hoeft te kopen - dat scheelt weer een paar tientjes! Met deze optie kunt u gemakkelijk uw favoriete series of films draadloos streamen vanaf uw mobiele telefoon of laptop.

Als u altijd al gewend was om uw televisie aan te sturen met een afstandsbediening, dan is het met deze 43 inch TV tijd voor verandering. Het is namelijk mogelijk om de televisie door middel van Google Assistant aan te sturen met uw stem. Zo kunt u gemakkelijk zappen naar een andere zender, het menu openen en nog veel meer.

Hij bevat drie ingangen voor HDMI waardoor u veel kunt aansluiten zoals een PlayStation, laptop of zelfs een Blu-ray speler.

Doordat het een Android TV is kunt u vele apps installeren vanuit de Play Store. Zo kunt u met een handomdraai uw favoriete streaming apps als Netflix of Amazon Prime Video installeren op uw televisie.

Bekijk de RCA RS43F2 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een Android TV bevat vele mogelijkheden, en zo dus ook voor de RCA RS43F2. U kunt er gemakkelijk streaming apps op installeren om vervolgens te genieten van een prachtige beeldkwaliteit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. CHiQ U43H7A

CHiQ U43H7A
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze televisie van CHiQ was één van de meest beoordeelde in verschillende webshops, waardoor we hem zeker moesten bekijken ondanks dat het merk ons niet bekend was.

Net als de vorige televisie is dit ook een 43 inch Android TV. U heeft dus de mogelijkheid om duizenden apps te installeren, waaronder al uw favoriete streaming apps als Videoland en Ziggo Go. Dankzij de Dolby Audio (inclusief 3D surround) kunt u vervolgens genieten van uw favoriete film of serie met dezelfde kwaliteit als dat u deze in de bioscoop zou bekijken.

Daarnaast heeft ook deze een ingebouwde Chromecast. Hierdoor kunt u gemakkelijk streamen vanaf al uw eigen apparaten die Wifi & Bluetooth ondersteunen.

Bekijk de CHiQ U43H7A bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een onbekend merk, maar een geweldige televisie. De U43H7A van CHiQ is een prachtige Android TV met vele mogelijkheden voor de gemiddelde gebruiker.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Sony KD-43XF7004

Sony KD-43XF7004
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Sony KD-43XF7004 maakt het mogelijk om snel toegang te krijgen tot entertainment, van het spelen van games tot kijken van een film of serie - bijna alles is mogelijk met deze 43 inch Smart TV.

Hij biedt de mogelijkheid om te verbinden met draadloos internet waardoor er nog meer mogelijkheden beschikbaar zijn. Daarnaast is het zelfs mogelijk om direct vanaf een USB-stick films te kijken, die u daar van tevoren op hebt gezet.

Een groot nadeel is dat het Smart TV-platform van deze televisie veel minder biedt dan bijvoorbeeld een Android TV.

Bekijk de Sony KD-43XF7004 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een mooie televisie met goede beeldkwaliteit en een brede kijkhoek. Het verbinden met internet is een leuke toevoeging, alleen het smart TV platform heeft een stuk minder apps beschikbaar vergeleken met een Android TV.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste 43 inch TV's

Een 43 inch TV is een ideaal pronkstuk voor uw appartement en een goed alternatief voor LCD projectors op kantoor. Met verschillende merken en extreem veel kenmerken om te overwegen, kan het lastig zijn om een TV te vinden die aan uw behoeften en budget voldoet. Daarom hebben wij hier alle kenmerken verzameld die u moet weten over 43" TV's en daarbij hun voor- en nadelen.

Beeldschermresolutie

De resolutie is één van de belangrijkste overwegingen bij de aankoop van een 43" TV. Zij verwijst naar het aantal pixels dat aanwezig is in elk frame van de video die u op het scherm ziet. Als u dicht genoeg bij de TV gaat staan, zult u zien dat de beelden niet precies doorlopend zijn. Ze zijn opgebouwd uit duizenden puntjes, pixels genaamd, en een hoger aantal pixels op het scherm leidt tot een betere beeldkwaliteit.

4k-fhd-hd

Full HD (1080p)

Dit wordt beschouwd als de minimum standaard resolutie voor 43" beeldschermen. FHD wordt vaak 1080p genoemd, omdat het scherm 1920 bij 1080 pixels heeft. De meeste mediaspelers, laptops, en recente spelconsoles ondersteunen deze resolutie.

Een belangrijke factor die uw keuze kan beïnvloeden is de kijkafstand. Als u een grote kamer hebt, en u kijkt meer dan 3 meter van het scherm af, dan is de kans kleiner dat u het verschil tussen FHD en UHD op 43 inch televisies waarneemt. Sommige mensen zijn echter gevoeliger

FHD TV's zijn over het algemeen goedkoper dan 4K modellen. U kunt nog steeds 4K spelers op FHD TV's aansluiten, maar de resolutie zal gedegradeerd worden tot slechts 1080p.

Ultra HD (4K / 2160p)

UHD TV's hebben 3840 x 2160 pixels op hun schermen. De resolutie wordt vaak 4K genoemd, omdat ze bijna 4000 pixels in de breedte heeft. UHD biedt een drastische upgrade van de beeldkwaliteit, omdat het vier keer meer pixels heeft dan FHD waardoor de beelden vloeiender en scherper worden.

Daarnaast zijn ze ook in staat om video's met een lagere resolutie te upscalen zodat ze er beter uitzien op een 43" scherm. Afhankelijk van de fabrikant voert de TV checkerboarding trucs uit om extra pixels te produceren en het uiterlijk van video's op te krikken. Als u dit effect niet mooi vindt, kunt u het op de meeste high-end modellen uitzetten.

Lees ook: 4K (Ultra HD) vs. Full HD – Welke is Beter?

Verversingssnelheid

De video's die u op TV ziet bestaan uit voortdurend knipperende en veranderende beelden. Ze bewegen net snel genoeg, zodat uw hersenen ze samenvoegen tot de ene congruente scène na de andere. De verversingssnelheid, ook wel refresh rate genoemd, geeft aan hoe snel het beeld per seconde verandert, welke wordt gemeten in Hertz (Hz). Hogere refresh rates betekenen dat de video's er vloeiender uitzien en dat bewegingsonscherpte wordt verminderd.

Ter verduidelijking, de refresh rate is iets anders dan beeldfrequenties, ook al kunnen beide in Hertz gemeten worden. Het laatste verwijst naar het aantal beelden per seconde dat een elektronisch toestel kan produceren. U hebt een TV met hoge verversingsfrequenties nodig om te kunnen genieten van hoge frames per seconde (fps) van een computer, spelconsole, of Blu-ray speler.

50 Hertz

Een refresh rate van 50 Hz werkt goed voor de meeste kijk- en speldoeleinden. TV's die alleen 50 Hz ondersteunen zijn het betaalbaarst, maar zij beperken de videokwaliteit van nieuwere high-end toestellen.

100 t/m 200 Hertz

Als u uw home entertainment systeem toekomstbestendig wilt maken, ga dan voor TV's met hogere vernieuwingsfrequenties. Ze zijn duurder, maar ze kunnen de grafische mogelijkheden van moderne computers en consoles maximaliseren.

U hebt echter geen 100 Hz of hoger nodig als u de TV alleen gebruikt voor het bekijken van kabelprogramma's, blu-ray video's, en streaming van het internet. Die extra kosten zijn niet nodig, want 50 Hz is meer dan genoeg voor deze doeleinden.

Niet alle mensen geven de voorkeur aan een te hoge verversingssnelheid. Als u video's van lage kwaliteit op een 200 Hz TV afspeelt, zal het scherm proberen de extra frames op te vullen met geïnterpoleerde beelden. Dat kan een onaangename kijkervaring opleveren, en daarom verlagen sommige mensen gewoon de beeldsnelheid van de TV via de instellingen.

Smart TV

De meeste 43" TV's hebben smart functies, wat betekent dat ze verbinding kunnen maken met het internet en bepaalde apps kunnen draaien. Ze kunnen functioneren als gewone televisies, maar ze kunnen ook rechtstreeks video's en liedjes streamen op apps die het internet gebruiken zoals Netflix & YouTube.

smart tv app

U kunt de slimme modellen ook integreren in uw smart home netwerk. Dat betekent dat u ze naadloos kunt bedienen met uw mobiele telefoons of op afstand media van een ander apparaat kunt afspelen indien de TV geschikt is voor Wi-Fi.

Smart TV-platform

Smart TV's komen altijd met hun eigen softwareplatform. Dit is vergelijkbaar met hoe computers gewoonlijk op Windows of Mac OS draaien. Voor 43 inch TV's bepaalt het platform het uiterlijk van de gebruikersinterface en de menu's, de compatibele apps, en de functionaliteiten van de TV.

Populaire TV-platforms zijn Tizen en Android TV, waarmee u uw Google-account kunt koppelen en zelfs Android-apps op een groot scherm kunt gebruiken. De andere veel voorkomende platforms zijn Web OS en Saphi.

In- en outputmogelijkheden

Een 43" TV moet over poorten en koppelmogelijkheden beschikken, zodat u ze met andere apparaten kunt verbinden. Naast standaard AV- en HDMI-poorten kunnen slimme modellen draadloos op uw router worden aangesloten om media van andere slimme apparaten te streamen.

  • HDMI - De beste 43 inch televisies moeten ten minste 1 HDMI-poort hebben om plaats te bieden aan een high-definition apparaat via een HDMI-kabel.
  • Audio-Video (AV)-aansluitingen - Net als conventionele TV's zijn HD-TV's uitgerust met standaard AV-aansluitingen.
  • CI+ compatibiliteit - Een common interface (CI)-sleuf maakt het mogelijk een TV-abonnementsdienst af te nemen.
  • Audio-uitgang - Er zijn modellen met 3,5 mm-aansluitingen voor de uitvoer van audio naar een soundbar of luidsprekers.
  • Internetconnectiviteit - Met een LAN-poort of een draadloze adapter kan een televisie verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk van uw huis. Hij kan media streamen van het internet en ook firmware-updates downloaden met één druk op de knop.

Type scherm

Een andere factor die de kijkervaring beïnvloedt is het type scherm achter de display. Het scherm is gewoonlijk een combinatie van een dunne wafer met vloeibare kristallen en een achtergrondverlichting, en deze technologie kan onder andere de beeldkwaliteit, de helderheid en het contrast beïnvloeden.

LED tv scherm

LCD

Liquid Crystal Displays of LCD schermen gebruiken fluorescerende achtergrondverlichting, waardoor de helderheid en het contrast lager zijn dan bij LED-schermen. Zij zijn misschien inferieur aan de beeldkwaliteit, maar zij zijn veel goedkoper dan de recente OLED modellen.

LED

De meeste budget- tot middenklasse 43 inch televisies zijn uitgerust met LED-schermen. Lichtgevende diodes (LED's) worden gebruikt als achtergrondverlichting voor het scherm in plaats van fluorescentielampen in conventionele LCD's. Het resultaat is een dunner paneel met een beter contrast en een lagere warmteafvoer.

QLED

QLED staat voor Quantum-Dot LED TV. De technologie lijkt sterk op die van LED TV's, maar er zit een extra quantum-dot filter tussen de LED en de achtergrondverlichting, wat leidt tot een betere kleur- en beeldkwaliteit. QLED TV's zijn echter aanzienlijk duurder dan LED's. Deskundigen merken ook op dat OLED modellen nog steeds beter zijn wat contrastniveau en diepere zwarttinten betreft.

OLED

Dit type is op dit moment het duurst op de markt, maar het levert wel de beste beeldkwaliteit, kleuren, en contrast. OLED staat voor Organic Light Emitting Diode, en is een upgrade van de LED technologie. Elke pixel van een 43 inch OLED TV is in staat zich volledig en afzonderlijk uit te schakelen. Dit geeft de diepste zwarttinten, het beste contrast, en de meest realistische beelden.

Hoog dynamisch bereik (HDR)

HDR is voor de meeste gebruikers een big deal. Dit is een technologie die de belichting en het contrast op video's verbetert, waardoor het helderste wit en het donkerste zwart beter onderscheiden worden van andere delen van het scherm.

HDR is meestal aanwezig op duurdere mid-range LED's en high-end 43 inch TV's, maar die kunnen een betere kijkervaring geven. Zorg er alleen voor dat de video die u streamt of de mediaspeler in staat moet zijn HDR-inhoud uit te voeren. LCD TV's zijn meestal niet compatibel met HDR, tenzij in de specificaties specifiek vermeld staat dat het model local dimming heeft.

Veelgestelde vragen over een 43 inch tv

Heeft u nog wat extra informatie nodig over het kiezen van de beste 43 inch TV? Misschien helpen de onderstaande vragen u met het maken van uw beslissing.

Welk TV merk moet ik kiezen?

Het maakt bij televisies eigenlijk niet uit welk merk u kiest, zo lang dit maar een groot en bekend merk is. De markt is enorm concurrerend, en bijna ieder groot merk is betrouwbaar en biedt televisies aan met goede functionaliteiten en specificaties. Als u op zoek bent naar het allerbeste merk, raden wij een TV aan van Samsung of Sony, maar die kosten wel wat meer.

Is 43 inch een goed formaat?

Als u de ruimte heeft raden wij dit formaat zeker aan. Hij is vaak niet heel erg veel duurder dan bijvoorbeeld een 34 of 38 inch televisie, terwijl u kunt genieten van het grotere formaat. Er is naast de ruimte geen reden om niet te kiezen voor zo'n grote TV.

Kan een smart TV worden gebruikt als monitor?

Ja, dit is zeker mogelijk. Veel televisies hebben Wi-Fi en ethernet ingebouwd om zo gebruik te maken van het internet. Daarnaast bevatten ze tegenwoordig ook vaak USB-poorten om zo uw randapparatuur te kunnen koppelen.

Welke resolutie moet ik kiezen?

De meeste TV-producenten zijn overgestapt naar het ontwikkelen van televisies met 4K-displays. Dit komt doordat veel streaming services deze kwaliteit tegenwoordig aanbieden, en natuurlijk geen enkele fabrikant achter wilt lopen. Met een 4K-TV bent u in ieder geval klaar voor de komende jaren.

Hoe lang gaat een televisie mee?

Verkopers van elektronica winkels krijgen deze vraag vaak te horen. Veel fabrikanten claimen dat een televisie ongeveer 100.000 uur mee gaat voordat er een stukje helderheid van de display verloren raakt. Als u bijvoorbeeld drie uur per dag televisie kijkt, kunt u er 91 jaar mee toe!

Hoeveel centimeter is 43 inch?

43 inch staat gelijk aan 109 centimeter. Wij hebben een handige tool ontwikkelt waar u dit zelf mee uit kunt rekenen.

Hoe beoordelen jullie de beste 43 inch tv?

Om de best geteste 43 inch tv te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 15 producten bekeken waarvan er 6 als goede 43 inch tv uit de test zijn gekomen met als beste koop de LG 43UN74006LB. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 LG 43UN74006LB full starfull starfull starfull starfull star Wifi & Bluetooth, veel soorten aansluitingen en smart platform: webOS.
2 Philips 43PFS5525 full starfull starfull starfull starempty star Full HD-resolutie, goedkope keuze en prachtige beeldkwaliteit.
3 Samsung QE43Q60T full starfull starfull starfull starempty star 4k QLED, perfect voor gamen & films en wifi & Bluetooth.
4 RCA RS43F2 full starfull starfull starfull starempty star Android OS, apps installeren uit Play Store en ingebouwde Chromecast.
5 CHiQ U43H7A full starfull starfull starfull starempty star Gebruik apps uit Google Play, ingebouwde Chromecast en prachtig geluid.
6 Sony KD-43XF7004 full starfull starfull starempty starempty star Brede kijkhoek, apps zoals Netflix & YouTube en goede beeldkwaliteit.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify