5 Beste Wipstoeltjes voor uw Baby van 2022

Laatste update op 27-05-22 door Nelly Oudejans

Wipstoeltjes zijn een prachtige uitvinding voor zowel ouders als baby's. U kunt wat klusjes opknappen of uw baby laten spelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over waar hij of zij is. Wat nog beter is, is dat er veel verschillende soorten wipstoeltjes zijn om aan verschillende behoeften te voldoen.

Dit is natuurlijk goed, maar het is ook een nadeel dat er zo veel verschillende bestaan aangezien het zoeken van het beste wipstoeltje daardoor een enorme uitdaging wordt. Gelukkig hebben wij het werk al voor u uit handen genomen door hier een onderzoek naar te doen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
BabyBjörn Wipstoel Bliss - de beste wipstoel
Zit erg comfortabel, verschillende kleuren beschikbaar en makkelijk in te klappen. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Wipstoel Baninni Blue Star
Makkelijk op te bergen, instelbare rug- en voetleuning en bekleding kan in de wasmachine. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Bo Jungle B-Rocker
Rugsteun aan te passen in drie posities, stof kan worden gewassen en stevig harnas. Bekijk prijs arrow right
#4
Fisher-Price Roarin' Rainforest Jumperoo
3 verschillende hoogtestanden, wasbaar kussentje en stimuleert springen. Bekijk prijs arrow right
#5
Maxi Cosi Kori Essential
Voor relaxen of schommelen, makkelijk te verstellen en klapt gemakkelijk in elkaar. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere wipstoel onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 14 Producten Bekeken
clock 8 Uur Aan Onderzoek
review 91 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste wipstoel

1. BabyBjörn Wipstoel Bliss

BabyBjörn Wipstoel Bliss
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Één van de best beoordeelde wipstoeltjes die wij online hebben kunnen vinden is gemaakt door BabyBjörn, een redelijk bekend merk op het gebied van babyspullen.

Hij kan aangepast worden om lekker te zitten voor uw baby, aangezien er drie verschillende standen zijn om aan te passen naar de perfecte vorm voor de rug, nek en hoofd van uw kind.

Er zijn voor deze wipstoel geen batterijen of snoeren met een stopcontact nodig, aangezien hij op een natuurlijk manier kan schommelen.

Mocht uw baby klaar zijn met schommelen, kan hij binnen enkele seconden worden ingeklapt op dezelfde manier als een klapstoel.

Wat erg leuk is, is dat het wipstoeltje op een andere manier bruikbaar is wanneer uw kind er uit is gegroeid. U kunt hem namelijk andersom klappen, waardoor hij omvormt tot een comfortabel stoeltje.

Tot slot is deze wipstoel verkrijgbaar in bijna 30 verschillende kleuren, waardoor u verzekerd bent van een passende kleur in uw huis.

Bekijk de BabyBjörn Wipstoel Bliss bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een prachtig design, maar wel aan de dure kant als we hem vergelijken met andere wipstoeltjes. Mocht u het geld er voor over hebben, is dit zeker het beste wipstoeltje dat u kunt kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Wipstoel Baninni Blue Star

Wipstoel Baninni Blue Star
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze wipstoel bevat een speelboog, waardoor u kind gelijk een leuke afleiding heeft terwijl hij rustig in slaap kan vallen of relaxen.

De bekleding van deze wipstoel is enorm zacht, waardoor u baby comfortabel een dutje kan doen. Daarnaast kunt u deze er ook afhalen om te wassen, waardoor alles weer lekker fris kan ruiken.

Door middel van de veiligheidsgordel die op drie verschillende punten vast zit hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw baby uit het wipstoeltje kan vallen.

bannini blue star rugleuning instellen

Tot slot kunt u beide de rugleuning en voetensteun gemakkelijk instellen, om deze zo passend te maken voor uw baby.

Bekijk de Wipstoel Baninni Blue Star bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het in elkaar zetten is wat lastig, maar als hij eenmaal zit dan heeft u één van de meest comfortabele wipstoeltjes voor uw baby. De speelboog is een erg leuke toevoeging.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Bo Jungle B-Rocker

Bo Jungle B-Rocker
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een unieke toevoeging die deze wipstoel bevat, is een ingebouwde muziekfunctie. (Hij klinkt volgens klanten wel een beetje hard, en er wordt aangeraden om er een klein plakbandje op te plakken.)

Hij is makkelijk in elkaar te zetten, maar kan ook weer gemakkelijk worden ingeklapt. Alle stof op het wipstoeltje kan worden afgenomen om vervolgens te worden gewassen.

Zoals te zien is in de afbeelding hierboven bevat hij een harnas met vijf verschillende punten:

  1. 2 over de schouders heen.
  2. 2 om het middel aan de zijkant.
  3. 1 tussen de beentjes.

Een klein nadeel is dat zijn trilfunctie en de muziek niet tegelijkertijd aan kunnen worden gezet, waardoor u zelf een keuze moet maken.

Bekijk de Bo Jungle B-Rocker bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De mogelijkheid om een liedje af te laten spelen is een erg leuke toevoeging aan deze comfortabele wipstoel.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Fisher-Price Roarin' Rainforest Jumperoo

Fisher-Price Roarin' Rainforest Jumperoo
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze wipstoel van Fisher-Price is één van de kleurrijkere die wij hebben bekeken in ons onderzoek.

Er zitten in deze Jumperoo zo veel verschillende speeltjes en andere dingen, die uw kind allemaal zelf kan ontdekken. Wanneer uw kind springt of nieuwe speeltjes ontdekt komen er bijvoorbeeld verschillende geluidjes en lampjes.

Mocht uw kind wat groeien, dan is dat geen enkel probleem aangezien u gemakkelijk de hoogte kunt verstellen.

Het oranje kattenkussentje waar uw baby tegen aan zit is geschikt voor in de wasmachine, waardoor hij binnen enkele uurtjes weer lekker fris ruikt.

Bekijk de Fisher-Price Roarin' Rainforest Jumperoo bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het is net even anders als een normale wipstoel, maar als u iets unieks zoekt met leuke speeltjes en geluidjes die uw baby kan ontdekken, is dit een leuke keuze.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Maxi Cosi Kori Essential

Maxi Cosi Kori Essential
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Mocht uw baby even lekker een dutje willen doen of willen schommelen, met de Maxi Cosi Kori is die beide mogelijk.

Of uw baby pas net geboren is of al een paar maanden oud is, voor beide is deze wipstoel geschikt aangezien hij gemakkelijk op één van zijn drie standen kan worden gezet.

Mocht uw baby klaar zijn met schommelen, kan hij gemakkelijk worden ingeklapt om hem zo bijvoorbeeld achter of onder uw bank te plaatsen.

Wat wij er zelf wat minder aan vonden, is het design wat er een beetje saai en niet speels uit ziet. Het past naar ons idee niet echt bij een baby, waardoor we hem geen 5 sterren gaven.

Bekijk de Maxi Cosi Kori Essential bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het uiterlijk vonden wij niet gemoedelijk, maar als het gaan om kwaliteit is het zeker één van de beste wipstoeltjes op de markt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van het beste wipstoeltje voor uw baby

Wipstoeltjes is een essentiële toevoeging voor de opvoeding van zuigelingen. Het moeten comfortabele houders zijn waarin u een baby veilig kunt leggen en zachtjes in slaap kunt wiegen.

Er zijn wipstoeltjes met verschillende merken, ontwerpen en specificaties op de markt, dus het kiezen van het beste wipstoeltje voor uw kind kan een beetje ontmoedigend zijn. Daarom hebben wij hier alle essentiële kenmerken verzameld die u over wipstoeltjes moet weten.

Gewichtscapaciteit

De meeste kleinere wipstoeltjes kunnen veilig tot 9,0 kg dragen, en zijn dus ideaal voor baby's van minder dan negen maanden oud. Op dat moment zijn babymeisjes over het algemeen lichter met 8,5 kg, terwijl babyjongens tot 9,3 kg kunnen wegen.

Als u het wipstoeltje lang wilt gebruiken, moet u bedenken hoe snel baby's groeien en hoe lang u ze in een wipstoeltje wilt zetten. Ze kunnen namelijk in gemiddeld slechts 3-4 jaar zo zwaar worden als 15 kg. Grotere wipstoeltjes kunnen een kind van meer dan 15 kg aan, maar dergelijke modellen zijn meestal omvangrijker, duurder, en wat lastiger te verplaatsen.

Type schommel- of wiegmechanisme

Wipstoeltjes zijn ontworpen om uw baby soepel te laten schommelen, zoals u hem in uw armen zou wiegen. Zij worden grofweg in twee soorten ingedeeld, op grond van het mechanisme dat dit mogelijk maakt. Het zijn namelijk wipstoeltjes met een schommelframe en wipstoeltjes met een veerframe.

Wipstoeltje met veerframe

wipstoeltje_met_veerframe_van_babybjörn

Een baby wipstoeltje dat gebruik maakt van veren is vergelijkbaar met schommelstoelen voor volwassenen. Afhankelijk van het ontwerp kan het wipstoeltje gebogen pootjes hebben of veren die zachte heen-en-weer bewegingen mogelijk maken met een klein tikje van uw of een klein motortje. Veerwipstoeltjes zijn over het algemeen minder omvangrijk dan schommelmodellen.

Wipstoeltje met schommelframe

wipstoel_met_schommelframe_en_speelboog

Dit type heeft een draagbare configuratie waarbij de poten het geheel op zijn plaats houden terwijl het babykussen vrij hangt. Met uw handen of met de ingebouwde motor kunt u het kussentje zachtjes laten schommelen zoals een schommel uit een kinderspeelplaats. Hoewel ze groter zijn dan een wipstoeltje met veerframe, geven anderen de voorkeur aan deze variant vanwege de zachte, schommelende beweging die ze voortbrengen.

Verstelbare rugleuning

De meeste wipstoeltjes hebben een verstelbare rugleuning. Zij hebben vaak een vergrendelingsmechanisme dat u kunt losmaken als u de helling verstelt, en weer kunt vergrendelen om de rugleuning op zijn plaats te houden.

U kunt de rugleuning omlaag duwen om uw baby te laten slapen, en u kunt hem omhoog trekken als u hem wilt voeden of met hem wilt spelen. De meeste rugleuningen met verstelbare rugleuning kunnen in drie vooraf ingestelde standen gezet worden.

Trilfunctie en stroombron

De meeste wipstoeltjes kunnen zichzelf automatisch laten wiegen om baby's te kalmeren of in slaap te brengen. Sommige modellen werken alleen op een stopcontact, maar andere kunnen ook op batterijen werken voor extra draagbaarheid.

automatische trilfunctie wordt ingeschakeld

De automatische schommelfunctie biedt verschillende schommelpatronen en -intensiteiten die veilig zijn voor baby's. Dankzij deze functie kunt u andere klusjes doen of in andere kamers van uw huis werken terwijl u uw kind op een babyfoon in de gaten houdt.

Gemakkelijk te reinigen zitkussens

Met baby's kunt u verwachten dat schommels snel vuil en rommelig worden. De meeste modellen hebben stevige frames van metaal en plastic, die u gemakkelijk kunt afvegen en ontsmetten. Sommige modellen bevatten kussens die makkelijk te wassen zijn, waardoor u hier niet al te veel tijd aan kwijt bent.

Inklapbaar frame

Het beste wipstoeltje moet gemakkelijk op te bergen en draagbaar zijn, vooral voor gezinnen die veel reizen met hun baby. Zoek naar modellen die stevig en veilig zijn wanneer ze gebruikt worden, maar die gemakkelijk opgevouwen of ingeklapt kunnen worden zonder dat u schroevendraaiers of ander gereedschap nodig hebt.

Veelgestelde vragen over een wipstoel

Zijn er nog vragen over wipstoeltjes? Misschien staan de antwoorden hieronder al benoemd.

Wat zijn de voordelen bij het gebruik van een wipstoeltje?

Het belangrijkste voordeel van een wipstoeltje voor baby's is misschien wel dat uw kind uw levensstijl kan volgen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over wat hij of zij doet terwijl u eten kookt of boodschappen doet. Hij biedt ook vermaak voor uw kind, zonder dat u zich al te veel zorgen hoeft te maken over zijn veiligheid (in tegenstelling tot andere toestellen zoals schommels).

Is er een reden waarom ik geen wipstoeltje zou willen gebruiken?

Twee omstandigheden kunnen u twee keer doen nadenken over het gebruik van dit toestel. Als u een heel krap budget hebt, zijn er misschien goedkopere opties. Het kan echter zijn dat wipstoeltjes niet zo goed werken als ze te goedkoop zijn of als ze na een tijdje niet meer werken. Ook kan voor sommige ouders de extra inspanning die nodig is om de steeds terugkerende posities van de baby te veranderen erg vermoeiend worden.

Waarom gebruiken de meeste ouders liever een wipstoeltje dan andere toestellen?

Het is veilig te zeggen dat er verschillende redenen zijn waarom ouders dit alternatief kiezen boven andere. Ten eerste kan het werken als een schommel of een ligstoel, zonder dat u elektriciteit hoeft te gebruiken. Het werkt ook als een lichtgewicht deken, die hen warm zal houden (omdat u de mogelijkheid hebt om het te bedekken) en een rustgevend gevoel geeft aan baby's.

Zijn er extra voorzorgsmaatregelen waar ik op moet letten bij het gebruik van een wipstoeltje?

Het enige waar u op moet letten bij het gebruik van dit toestel, is dat baby's nooit zonder toezicht achtergelaten mogen worden.

Hoe beoordelen jullie de beste wipstoel?

Om de best geteste wipstoel te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 14 producten bekeken waarvan er 5 als goede wipstoel uit de test zijn gekomen met als beste koop de BabyBjörn Wipstoel Bliss. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 BabyBjörn Wipstoel Bliss full starfull starfull starfull starfull star Prachtig design, schommelt zonder batterijen of snoeren en zit erg comfortabel.
2 Wipstoel Baninni Blue Star full starfull starfull starfull starfull star Inclusief speelboog voor afleiding, comfortabel en makkelijk op te bergen.
3 Bo Jungle B-Rocker full starfull starfull starfull starempty star Bevat een schommelframe, draait op batterijen en rugsteun aan te passen in drie posities.
4 Fisher-Price Roarin' Rainforest Jumperoo full starfull starfull starfull starempty star Enorm veel speeltjes en mogelijkheden, 3 verschillende hoogtestanden en wasbaar kussentje.
5 Maxi Cosi Kori Essential full starfull starfull starfull starempty star Stevig materiaal, betrouwbaar merk en voor relaxen of schommelen.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify
-->