5 Beste Traphekjes voor uw Kind van 2024

Door Nelly Oudejans / Laatste update op 01 mei 2023
Zorg voor de veiligheid van uw kind met een goed traphekje.
De allerbeste traphekjekoop is..
Beste traphekje: Noma Wall Fix

De Noma Wall Fix is snel te verwijderen en kan gemakkelijk geplaatst worden. U krijgt er schroeven bij waardoor hij binnen enkele minuten geplaatst is. Hij kan daarnaast in beide richtingen worden geopend, en heeft een variabele breedte tussen de 62 en 102 cm.

Een traphekje is in eerste instantie bedoeld om kinderen veilig te houden in de buurt van het trapgat. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden in deuropeningen of om bijvoorbeeld uw baby gescheiden te houden van huisdieren. Wij onderzochten verschillende modellen en hebben de beste traphekjes op een rijtje gezet.

Vergelijk de 4 best geteste traphekjes

# Traphekje Voordelen
1
Noma Wall Fix Beste traphekje van 2024
 • Variabele breedte.
 • Makkelijke installatie.
 • Snel te verwijderen.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Babydan Flexi Fit Beste koop traphekje
 • Voor 70cm t/m 105cm.
 • Hoogte van 75cm.
 • Openen met één hand.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Klemt automatisch.
 • Boren is niet nodig.
 • Breedte tussen 73 en 136cm.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Oprolbaar traphekje.
 • Verschillende breedtes mogelijk.
 • Makkelijke installatie.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste traphekjes van 2024

1. Noma Wall Fix

Beste traphekje van 2024

Dit traphekje van Noma kan gemakkelijk geplaatst worden. Het enige wat u hoeft te doen is hem uit te schuiven tot de correcte breedte (tussen 62 en 102 centimeter) en te bevestigen aan de muur wat gemakkelijk kan met een boor. Beide schroeven en pluggen worden meegeleverd, waardoor u zelf verder niets nodig hebt.

Door middel van het kliksysteem in het midden van het hekje kan hij gemakkelijk open worden geklikt door een ouder. Daarnaast is hij ook erg makkelijk los te halen voor wanneer u hem bijvoorbeeld een tijdje niet nodig hebt.

U kunt hem in beide richtingen openen wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Hij voldoet tot slot aan de veiligheidsnorm EN 1930:2011.

Let op: zorg wel dat hij waterpas vastgemaakt wordt, omdat het anders voor kan komen dat hij erg stroef open gaat.

Redenen om te kopen

 • Variabele breedte.
 • Makkelijke installatie.
 • Snel te verwijderen.
 • Meegeleverde schroeven.
 • Opent in beide richtingen.

Bekijk de Noma Wall Fix bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Noma Wall Fix bij Bol €33,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Noma Wall Fix bij Blokker €34,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

2. Babydan Flexi Fit

Beste koop traphekje

Dit traphekje op nummer twee kan worden gebruikt bij een breedte tussen de 70 en 105 centimeter. Hij is makkelijk vast te schroeven aan een muur of deurpost, en kan vervolgens ook weer snel worden verwijderd indien dit nodig is. (Zonder gereedschap nodig te hebben.)

traphekje van Babydan met baby er voor

Het hekje heeft een hoogte van 75 centimeter, dus meet uw kind even op om te kijken of dit een geschikt product is, of dat hij/zij er met wat kracht gemakkelijk overheen kan klimmen. U kunt hem natuurlijk ook iets boven de vloer hangen, zodat hij net iets hoger uit komt.

Redenen om te kopen

 • Voor 70cm t/m 105cm.
 • Hoogte van 75cm.
 • Openen met één hand.
 • Inbegrepen montagekit.
 • Voldoet aan norm.

Bekijk de Babydan Flexi Fit bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Babydan Flexi Fit bij Bol €49,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Safety 1st Easy Close Metal Traphekje

Dit stevige metalen traphekje van Safety 1st kan worden gemonteerd zonder te boren. Hij blijft namelijk zitten door zichzelf te klemmen tussen een deurpost.

voorbeeld van hoe het hekje klemt

Het product bevat een vergrendelingssysteem waardoor uw kind geen kans maakt om dit hekje open te kunnen maken. De veiligheid van uw kind is hiermee dus gewaarborgd.

Redenen om te kopen

 • Klemt automatisch.
 • Boren is niet nodig.
 • Breedte tussen 73 en 136cm.
 • Installatie binnen enkele seconden.

Bekijk de Safety 1st Easy Close Metal Traphekje bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Safety 1st Easy Close Metal Traphekje bij Bol €40,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Oprolbaar traphekje Rudolphy

Dit traphekje werkt weer net even anders dan de anderen uit de test. Deze is net als alle anderen makkelijk te monteren, maar hij gaat anders open. U kunt hem namelijk openschuiven, net als een soort hordeur maar dan is het klein.

voorbeeld van hoe hij open gaat

Redenen om te kopen

 • Oprolbaar traphekje.
 • Verschillende breedtes mogelijk.
 • Makkelijke installatie.
 • Duurzaam.
 • Comfortabel materiaal voor kind.

Bekijk de Oprolbaar traphekje Rudolphy bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Oprolbaar traphekje Rudolphy bij Bol €54,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Traphekje aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe traphekje? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met traphekje aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Lascal Kiddyguard Avant Traphekje - Wit
Lascal Kiddyguard Avant Traphekje - Wit
€165.00 €136.00
Bekijk bij Bol
BabyDan Traphekje Schroefhekje Flexi Gate Beuken
BabyDan Traphekje Schroefhekje Flexi Gate Beuken
€68.99 €49.50
Bekijk bij Bol
Childhome - Eltra Metalen Deurhek Pressure - Wit
Childhome - Eltra Metalen Deurhek Pressure - Wit
€69.99 €54.95
Bekijk bij Bol
Membeli Oprolbaar Traphekje Zonder Boren 110x74 cm
Membeli Oprolbaar Traphekje Zonder Boren 110x74 cm
€24.95 €9.95
Bekijk bij Bol

Kenmerken en voordelen van traphekjes voor baby's

Als uw baby eenmaal begint te kruipen, kan het lastig worden om zijn of haar verblijfplaats te achterhalen. Een strategisch geplaatst hekje kan uw leven gemakkelijker maken en uw baby beschermen tegen mogelijke gevaren, zoals van de trap vallen.

Een traphekje, ook wel veiligheidshekje genoemd, hoeven niet alleen voor trappen te worden gebruikt. Sommige hekjes kunnen onder een hoek worden geplaatst om te voorkomen dat uw kind bij de open haard of op andere onveilige plaatsen terechtkomt. Het kan ook worden gebruikt als een box om uw baby in op te sluiten. Gezinnen met huisdieren kunnen ook een veiligheidshekje gebruiken om kinderen van huisdieren te scheiden.

Dit is wat u moet weten over het traphekje en de belangrijkste kenmerken waar u naar moet zoeken.

Bevestigingsmethode

Het type inrichting dat u kiest is afhankelijk van de plaats waar de poort wordt geplaatst. Over het algemeen zijn er twee soorten: wandbevestiging en klembevestiging.

Hekjes met klembevestiging worden zo genoemd omdat ze eenvoudigweg tegen tegengestelde wanden kunnen worden geklemd en de druk gebruiken om zichzelf op te hijsen. Dit soort hekken kan eenvoudig worden gemonteerd zonder schroeven of lijm. Het kan ook snel worden verplaatst en veroorzaakt geen schade aan uw wanden of deurkozijn.

Het is echter niet aan te raden om deze te gebruiken voor trappen, zowel aan de boven- als aan de onderkant, omdat ze niet veilig genoeg zijn. Als uw baby of een huisdier er tegenaan duwt, kan het hekje losraken. Traphekjes met klembevestiging zijn alleen veilig voor gebruik in kamers die op hetzelfde niveau liggen.

De hekjes die aan de muur zijn bevestigd zijn meestal veiliger. Ze zijn het meest geschikt voor plaatsen waar uw kind de kans heeft om te vallen zoals boven aan de trap. Dit soort traphekje kan echter ook moeilijk te installeren en te demonteren zijn.

traphekje monteren

Er zijn vier veelgebruikte manieren waarop een hekje aan de muur kan worden bevestigd:

 • Schroefbevestiging - Zoals de naam al aangeeft, moet dit type hekje met een boormachine worden geboord en met schroeven worden gemonteerd.
 • Klembevestiging - Dit traphekje wordt bevestigd met een klem die in een deurkozijn of een muur wordt geïnstalleerd.
 • Kozijnmontage - Kozijnmontage wordt beschouwd als het meest veilige type omdat beide zijden van het hek in een deurkozijn moeten worden geschroefd. Dit maakt het de meest ideale keuze voor de bovenkant van de trap en andere risicovolle delen van uw huis.
 • Haakbevestiging - Deze worden vaak gebruikt door poorten van gaasstof. De stof valt uit over een opening en de haken aan de andere kant. Een hek van gaasstof kan een goede keuze zijn, vooral voor woningen met beperkte ruimte. Het is ook een zeer veelzijdige optie omdat het zeer makkelijk te verplaatsen is en niet gedemonteerd hoeft te worden. Dit type babyhekje wordt echter niet geadviseerd om te gebruiken voor trappen.

Type sluiting

Een andere essentiële eigenschap om naar te zoeken bij de keuze van een traphekje is het sluitingstype. U wilt niet dat uw kind hem moeiteloos open duwt, maar tegelijkertijd moet u het met gemak kunnen openen en sluiten, zelfs met een baby aan uw arm.

Er zijn twee soorten hekjes:

 1. Handmatig - Traphekjes met handmatige sluiting moeten fysiek worden gesloten. Een van de meest voorkomende handmatige sluitingen is de dubbele handgreep, een mechanisme dat naar beneden moet worden geduwd om het slot te ontgrendelen en het hekje te openen. Andere populaire voorbeelden zijn de drukvergrendeling en andere met een soortgelijk sluitmechanisme.
 2. Automatisch - Andere duurdere modellen zijn uitgerust met een automatische sluiting. Deze poorten zijn ontworpen om vanzelf te sluiten nadat u ze hebt geopend, waardoor het een zeer handige functie is. Het voegt ook een ander niveau van veiligheid toe, omdat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het vergeten te sluiten van het hek.

Type hek

voorbeeld van een spijlenhekje

Nadat u hebt besloten hoe u uw traphekje vastmaakt, is een andere belangrijke factor waarmee u rekening moet houden het type hekje dat u gebruikt. Hier zijn drie categorieën van hektypes om uit te kiezen:

 • Spijlenhek - Een spijlenhek, ook wel lift-off genoemd, is het eenvoudigste van de drie omdat het geen deur heeft. U moet er letterlijk overheen stappen, vandaar de naam. Ze zijn handig voor het bewaken van deuropeningen, maar kunnen lastig zijn als ze gebruikt worden voor trappen.
 • Intrekbaar hek - Dit type veiligheidshek klapt bij het openen op zichzelf in en werkt als een soort accordeon. Deze vouwhekken worden vaak gebruikt aan de onderkant van de trap en in de deuropeningen. Babyhekjes van gaasstof worden meestal beschouwd als oprolhekjes, omdat ze gemakkelijk kunnen worden teruggetrokken als ze niet worden gebruikt. Als u weinig ruimte hebt, kan een oprolhekje een goede optie zijn. Houd er echter rekening mee dat slechts enkele oprolhekjes kunnen worden gebruikt voor de bovenkant van de trap vanwege veiligheidsredenen.
 • Inklapbaar hek - Een inklapbaar traphekje kan zowel in twee richtingen als in één richting openzwaaien. Een hekje dat slechts in één richting opent, is beter geschikt voor de bovenkant van de trap, en het zou naar binnen moeten openen als u bovenaan de trap naar beneden kijkt. Aan de andere kant is een opening in twee richtingen handiger, omdat u er dan doorheen kunt gaan zonder dat u naar achteren hoeft te stappen en het hek hoeft te zwenken. Het is echter niet zo veilig als de eenzijdige opening die u boven aan de trap moet gebruiken.

Breedte van het trapgat

Bij de meeste merken kunt u de breedte van het hek aanpassen aan de afmetingen van uw trap. Maar in het geval dat uw trap ongewoon breed is, kan het zijn dat u een uitbreidingskit moet kopen. Meet uw trap of deuropening altijd op om een veilige pasvorm te garanderen. Houd naast de afmetingen ook rekening met de vorm en grootte van de trapleuningen, deurkozijnen en plinten.

Over het algemeen variëren de breedtes van de traphekken van ongeveer 60 cm tot 160 cm en zijn ze meestal ongeveer een meter hoog. Om te voorkomen dat uw peuter over het hekje klimt, kiest u een hekje dat minstens driekwart van de lengte van uw kind moet zijn.

Houd er rekening mee dat een traphekje alleen bedoeld is voor peuters tussen zes maanden en twee jaar oud. Als uw kind meer dan twee jaar oud is, hoger is dan 90 cm en/of meer dan 13 kilo weegt, kan een gemiddeld traphekje hem of haar misschien niet meer in bedwang houden. Als uw kind eenmaal leert over het hekje te klimmen of het te openen, mag het niet meer worden gebruikt.

Tot slot kan geen enkel hekje of veiligheidsfunctie de waakzame ogen van een ouder vervangen. Laat uw kind zoveel mogelijk niet zonder toezicht achter. Ze groeien sneller op dan u zich realiseert.

Veelgestelde vragen over een traphekje

Weet u niet zeker of een traphekje wat voor u is? Neem een kijkje bij de onderstaande vragen van onze bezoekers om er nog wat meer informatie over op te doen.

Hoe breed moet het traphekje zijn?

De breedte moet hetzelfde zijn als de breedte van de trap- en/of deuropening waar u het hekje van plan bent te plaatsen.

Tot welke leeftijd kan ik een traphekje gebruiken?

In principe tot iedere leeftijd die u maar wilt. Zelfs als uw kind al iets van 5 jaar oud is en nog slaapwandelt kunt u er voor kiezen om hem te laten staan.

Moet een traphekje boven- of onderaan de trap worden geplaatst?

Beide zijn goede opties. Boven aan de trap zorgt ervoor dat uw kind niet kan gaan slaapwandelen en van de trap kan vallen, terwijl hij er aan de onderkant voor zorgt dat hij of zij niet naar boven kan kruipen.

Is een traphekje noodzakelijk?

Over het algemeen wordt een traphekje altijd aangeraden. Het kan altijd gebeuren dat u even niet op uw video babyfoon kijkt en uw kind aan de loop gaat zonder dat u het door hebt. In het geval van zo'n moment heeft u nog een extra safety net achter de hand.

Hoe beoordelen jullie de beste traphekje?

Om de best geteste traphekje te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Nelly Oudejans - reviewify

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans