4 Beste Babydoekjes van 2022

Laatste update op 19-10-21 door Nelly Oudejans

Een babydoekje wordt vaak gebruikt om de gevoelige huid van een baby schoon te maken, maar kan ook door volwassenen worden gebruikt. Ze worden gemaakt van niet-geweven stoffen en zijn doordrenkt met een oplossing van zachte reinigende ingrediënten. Met honderden verschillende billendoekjes op de markt kan het erg lastig zijn om er één te kiezen, en daarom hebben wij voor u de beste babydoekjes op een rij gezet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Zwitsal Lotion Billendoekjes - de beste babydoekje
Voordeel verpakking, dermatologisch getest en alcoholvrij. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Pampers Aqua Pure
Voor alle huidtypes, eSPD goedkeuring en alcohol- & parfumvrij. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Zwitsal Baby Sensitive
Verzachtende olieën, handig in gebruik en comfortabel product. Bekijk prijs arrow right
#4
Neutral Baby Parfumvrij
Zeepvrij, pH-neutraal en comfortabel. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere babydoekje onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 7 Uur Aan Onderzoek
review 94 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste babydoekje

1. Zwitsal Lotion Billendoekjes

Zwitsal Lotion Billendoekjes
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Zwitsal is één van de bekendste merken als het gaat om babyverzorging. De billendoekjes van hun bestaan al jaren, en krijgen overal vele positieve reviews van klanten.

review over babydoekjes van bol

Deze babydoekjes zijn pH-neutraal, geheel alcoholvrij en dermatologisch getest. Ze bevatten een milde reinigingslotion en helpen hierdoor luieruitslag te voorkomen.

Het zijn zeker niet de goedkoopste, maar u betaald zeker voor de beste kwaliteit.

Bekijk de Zwitsal Lotion Billendoekjes bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Niet de goedkoopste babydoekjes, maar als het gaat om kwaliteit staan ze zeker op een verdiende eerste plaats.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Pampers Aqua Pure

Pampers Aqua Pure
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze babydoekjes van Pampers worden geleverd in een grote voordeelverpakking, waardoor u gelijk een grote voorraad hebt en een mooie korting krijgt van soms wel meer dan 50%.

De doekjes zijn gemaakt van organisch katoen, zijn dermatologisch getest en zijn geheel parfum- en alcoholvrij.

Er zit een zacht reinigingsmiddel in en ingrediënten die het pH niveau van de huid normaal houden om zo enige irritatie te voorkomen. De inhoud is ongeveer 1% reinigingsmiddel en 99% water. Daarnaast kunnen ze bijna overal voor worden gebruikt, zoals op het gezicht of de billen van uw baby.

Het enige nadeel dat wij zijn tegengekomen, is dat er soms twee doekjes uit komen als u er één probeert te pakken. (Het is geen groot probleem, aangezien ze makkelijk teruggeduwd kunnen worden.)

Bekijk de Pampers Aqua Pure bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Zachte doekjes die overal op de huid van uw baby gebruikt kunnen worden. Ze zijn daarnaast geschikt voor alle soorten huidtypes.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Zwitsal Baby Sensitive

Zwitsal Baby Sensitive
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze babydoekjes zijn de beste keuze als uw baby een gevoelige huid heeft. Ze bevatten namelijk verzachtende olie en lotion, welke ook gelijk helpen met het voorkomen van luieruitslag.

zwitsal babydoekjes voor gevoelige huid

Ze zijn erg fijn in gebruik, pH-neutraal en doorgrondig dermatologisch getest.

Bekijk de Zwitsal Baby Sensitive bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u een baby hebt met een gevoelige huid, dan zijn deze billendoekjes een goede keuze.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Neutral Baby Parfumvrij

Neutral Baby Parfumvrij
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze billendoekjes zijn beschikbaar in twee verschillende varianten, namelijk voor een gevoelige huid en voor ieder huidtype. Die voor de gevoelige huid zijn geheel zeepvrij en zullen zo geen irritatie aanbrengen aan de huid van uw baby.

Qua prijs vallen ze ook redelijk mee. Voor net meer dan drie cent per babydoekje kunt u de voordeelverpakking met meer dan 1000 stuks er in aanschaffen.

Bekijk de Neutral Baby Parfumvrij bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze comfortabele babydoekjes zijn perfect als u zachte doekjes zoekt die de huid van uw baby niet irriteren.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van babydoekjes

Babydoekjes zijn essentiële producten voor de verzorging van baby's en jonge kinderen. Zelfs volwassenen gebruiken ze om hun handen, gezicht en andere lichaamsdelen met een tere huid schoon te maken.

Het zijn vrij eenvoudige producten, maar ze hebben unieke kenmerken en formuleringen die van invloed kunnen zijn op de ervaring en de tevredenheid van de gebruiker. Daarom hebben hier alle kenmerken opgesomd die u moet weten over babydoekjes.

Geschikt voor verschillende huidtypes

Huidtypes en hun combinaties kunnen per individu sterk verschillen. U moet een babydoekje kiezen met het juiste ingrediënt en de gespecialiseerde formule om uw huidtype goed te verzorgen. Zo is een sterk vochtinbrengend doekje ideaal voor een droge huid, maar het kan vettig of oncomfortabel aanvoelen op een vette huid.

Pasgeboren baby’s

Deze doekjes zijn zorgvuldig samengesteld om zacht en hypoallergeen te zijn. Dit omdat de huid van pasgeboren baby's zeer dun, teer en gevoelig is.

Allergische huid

Als u allergische reacties op huidproducten krijgt, moet u een arts raadplegen om precies te weten welke chemische stof of allergeen het probleem veroorzaakt. Bepaalde babydoekjes worden gemaakt van speciaal katoen en milde, hypoallergene detergenten om ongewenste huidreacties te voorkomen.

Gevoelige huid

Bij dit type ligt de nadruk op de mildheid en de hypoallergene eigenschappen van het doekje. Dit moet u kiezen als u het doekje gaat gebruiken op gevoelige delen zoals de anus of de geslachtsdelen.

Alle huidtypes

Als u geen speciale huidaandoeningen hebt, is dit het beste type babydoekjes voor u. Ze zijn meestal het meest betaalbaar, en ze zijn er in verschillende geuren en texturen.

moeder die haar kind liefhebt

Materiaal

Babydoekjes zijn gemaakt van speciale niet-geweven stof. Typische stoffen zoals katoen, zijde en polyester zijn gemaakt van in elkaar grijpende lussen van vezels, maar babydoekjes worden geperst uit één enkel vel materiaal. Katoen en rayon en zijn gewoonlijk de voornaamste materialen die gebruikt worden om babydoekjes te maken.

Reinigend en ontsmettend vermogen

Babydoekjes zijn ontworpen om de huid te reinigen zonder deze van haar natuurlijke oliën te ontdoen. Dit is mogelijk door chemische ingrediënten die zachter zijn dan zeep. Het zijn milde detergenten, vergelijkbaar met die in babyshampoos. Oppervlakte-actieve stoffen worden gewoonlijk gemengd met zachte geurstoffen en conserveringsmiddelen.

Moisturizing effect

Glycerine en propyleenglycol worden gewoonlijk aan babydoekjes toegevoegd. Deze onschadelijke chemicaliën, humectanten genaamd, houden de doekjes vochtig terwijl ze opgeborgen zijn, en deze helpen de huid te bevochtigen. Sommige merken bevatten siliconen of lanoline-oliën om de huid te helpen verzachten, terwijl andere merken aloë-extract of vitamine E aan de formule toevoegen.

Sommige bevochtigingsmiddelen zoals hydroxyethylcellulose fungeren ook als verdikkingsmiddelen, waardoor het babydoekje stroperig aanvoelt.

Hypoallergene doekjes

Sommige mensen kunnen extra verzorging nodig hebben omdat ze een beschadigde huid hebben of ontstekingen zoals eczeem en dermatitis. Er zijn speciale formules voor babydoekjes die goed werken op de zeer gevoelige huid met deze aandoeningen. Deze producten bevatten weinig tot geen geurstoffen, kleurstoffen of kunstmatige chemicaliën.

pH-neutrale Varianten

De pH waarde van een stof verwijst naar de mate van zuurheid of alkaliteit. De huid en bepaalde lichaamsdelen hebben hun eigen pH, en die kan beïnvloed worden door huidproducten die u erop aanbrengt. Gewone badzeep heeft bijvoorbeeld een veel lagere pH dan de huid. Een drastische verandering van de pH van de huid kan leiden tot droogheid of zelfs ontstekingen op de betrokken plaatsen. Doekjes die pH-neutraal zijn voorkomen deze bijwerkingen.

Baby op komst? Lees ook: 5 Beste Traphekjes voor uw Kind.

Veelgestelde vragen over een babydoekje

Heeft u nog een vraag over babydoekjes? Bekijk even of hij hieronder vermeld staat, voordat u hem stelt in de reacties.

Wat is pH-neutraal precies?

Dit betekent dat een de pH-waarde van een product gelijk is aan de pH-waarde van uw huid. De waarde van menselijke huid ligt rond de 5 á 6, en de meeste babydoekjes zitten ook in deze richting.

Kunnen babydoekjes ook op dieren worden gebruikt?

Veel dieren vinden het erg lekker om schoongemaakt te worden met zo'n doekje. Ze zijn namelijk zacht, fris en geven dieren een lekker gevoel wanneer ze hiermee schoongemaakt worden. Let er wel op dat u veilige doekjes kiest van goede kwaliteit.

Kan een babydoekje gebruikt worden op het gezicht?

Dat kan zeker! Ze maken op een bepaalde manier schoon wat niet mogelijk is met andere soorten doekjes. Kies voor pH-neutrale doekjes om geen irritatie over te brengen aan het gezicht van uw baby.

Hoe beoordelen jullie de beste babydoekje?

Om de best geteste babydoekje te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 4 als goede babydoekje uit de test zijn gekomen met als beste koop de Zwitsal Lotion Billendoekjes. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Zwitsal Lotion Billendoekjes full starfull starfull starfull starfull star pH-neutrale doekjes, geweldige reviews en voordeel verpakking.
2 Pampers Aqua Pure full starfull starfull starfull starfull star Geurloos, fris gevoel en voor alle huidtypes.
3 Zwitsal Baby Sensitive full starfull starfull starfull starfull star Voor gevoelige huid, voorkomt luieruitslag en verzachtende olieën.
4 Neutral Baby Parfumvrij full starfull starfull starfull starempty star Verschillende types, parfumvrij en zeepvrij.
Over de auteur

Nelly Oudejans is als huismoeder erg thuis in de huis-, tuin- & keukenproducten. Zij verzorgt over het algemeen alle reviews over de producten die een relatie hebben met het huishouden, of gewoon alles in en rondom het huis. Daarnaast weet zij als moeder ook veel over baby's, aangezien ze zelf een kind heeft.

Alle artikelen van Nelly Oudejans
Nelly Oudejans - reviewify